Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter!

Deze keer geen signalering van een hopeloos uitziend pand. Integendeel eigenlijk. De voormalige postzegelwinkel op het adres Galileistraat 58, hoek Edisonstraat, is keurig opgeknapt en tamelijk chique ingericht met exotische planten en ruim zittend meubilair. Heel transparant ook, zeker in vergelijking tot het hermetisch met luxaflex afgesloten filateliepand van weleer.

Maar ja, wat gebeurt hier eigenlijk? Niets dus! Er is hier nooit iemand te bekennen. Ooit spraken we de nieuwe huurder of eigenaar en die zei enthousiast: “Ik ga hier een prachtig administratiekantoor vestigen.” Enig speurwerk leverde op, dat op dit adres geen onderneming gevestigd is. Het pand is eigendom van de vastgoedonderneming BRS Vastgoed en Advies op het adres Galileistraat 62,  twee panden verderop. Dit bedrijf is tijdelijk gesloten conform een mededeling op hun verder lege website. Het moet niet gekker worden.

Vlak voor de Kerst bleek er feestverlichting opgehangen te zijn. Ooit was er een teken van leven van een goudvis in een kommetje, maar ook die is inmiddels verdwenen. Ja, zoals onze dode dichter K. Schippers zo treffend zei: “Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.” 

Tekst: Aad van Schie
Foto: Piet Vernimmen