Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Doek lijkt gevallen voor Toko Toet

Wat gaat er gebeuren met Toko Toet? Eerder meldde KonkreetNieuws dat het Indonesisch afhaalrestaurant aan de Beeklaan, dat na een keukenbrand was gesloten, in augustus weer open zou gaan. Dat bleek voorbarig. In het pand werden voorbereidingen getroffen voor een heropening, maar de zaak bleef dicht. De herstelwerkzaamheden stopten en sindsdien ontbreekt in de winkelruimte elk teken van activiteit. De ramen zijn dichtgeplakt. 

Dit heeft ongetwijfeld te maken met het bankroet van twee restaurants van het moederbedrijf waar ook Toko Toet deel van uitmaakt. Het Indonesisch restaurant Soeboer aan de Brouwersgracht en toko Waroeng Soeboer aan de Piet Heinstraat gingen onlangs failliet. De sluiting van deze vestigingen volgde op het overlijden van eigenaar Ragner Flink. 

Wat de ondergang van de twee zaken betekent voor de toekomst van Toko Toet kon de curator in het faillissement van Soeboer en Waroeng Soeboer niet zeggen. Medio november was Toko Toet (nog?) niet failliet verklaard. Dat zou betekenen dat heropening mogelijk blijft, maar bij het sluiten van deze editie had KonkreetNieuws geen aanwijzingen voor een op handen zijnde redding van het afhaalrestaurant. De telefoon wordt niet opgenomen, de website is uit de lucht. Het doek lijkt gevallen voor Toko Toet. En dat is een verlies voor de wijk. 

Tekst: Cor Speksnijder
Foto: Anneke de Graaf