Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Wijkbewoner Ali al Hadaui fietst voor de Hersenstichting naar Marokko

Ali al Hadaui vertrekt op 1 mei 2023 vanuit zijn huis in de Kepplerstraat om naar Tanger in Marokko te fietsen. Dat doet hij met het doel om € 3000 in te zamelen voor de Hersenstichting. Een  belangrijke organisatie, vindt hij, die veel goed werk verricht voor mensen met een neurologische ziekte. Zoals zijn in april 2022 overleden broer Wally, die leed aan een zware vorm van schizofrenie. Het bedrag is bestemd voor onderzoek naar deze ziekte.

“Mijn broer is 50 geworden en heeft de grootste helft van zijn leven schizofrenie gehad. In 2000 is hij uit een raam gesprongen, met een dwarslaesie als gevolg. Uiteindelijk is hij aan kanker, waaraan hij zich niet wilde laten behandelen, gestorven. Hij had een heel erg zwaar leven. Ook is nauwelijks te beschrijven wat een uitwerking dit alles op onze familie had. Behalve het doel om geld in te zamelen, is dit voor mij ook zeker een manier om een en ander te verwerken.”

Ali wordt door de Hersenstichting ondersteund met aandacht van de pers wanneer hij uit Den Haag vertrekt en ook met bekendmaking van zijn tocht in regionale bladen van Noord-Brabant en Limburg. Ali denkt medio juni 2023 in Tanger aan te komen. KonkreetNieuws blijft hem in komende edities volgen. Ook heeft Ali een speciale Instagram-pagina. Wil je ook doneren? Ga naar https://gofund.me/1ecfc2e1

Tekst: Anneke de Graaf
Beeld: Google Maps