Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Voetbalclub Remo, wat is er mooier dan voetballen in je achtertuin?

De club Remo, Reëel en Moreel, naar de naam van een Braziliaanse voetbalclub, bestaat al sinds 1975. Opgericht door een team van vrienden, die het hoog tijd vonden om hun wekelijkse potje voetbal binnen een eigen, officiële club  te gaan beoefenen. We spreken met voorzitter Humphrey Alladin en met ledenwervers Lalen Gajadin en Martin van den Broek op het terras van het clubhuis aan de Asmanweg 104 in wijkpark De Verademing.  De club heeft op vele plekken in en rond Den Haag gespeeld: in het Laakkwartier, Wassenaar, Ockenburgh en in Moerwijk. In 2004 besloot de toenmalige wethouder van Sport deze club in het destijds nieuwe wijkpark De Verademing onder te brengen. Daar was de club blij mee.

Remo in 2022 en een vooruitblik

Inmiddels is Remo uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving. De club trekt kinderen en volwassenen uit alle omliggende buurten, autochtoon en allochtoon. Remo is een multiculturele vereniging, waar de drie gesprekspartners trots op zijn. Het mooie is dat kinderen zo ongeveer kunnen voetballen in de achtertuin, in de eigen buurt, midden in een fraai stadspark. Vooral voor de jeugd, van 5 tot 12 jaar, is Remo een aantrekkelijke club.

Steeds meer talent

Remo heeft vijf seniorenelftallen heren en een dameselftal, een elftal onder de 23 en 15 jeugdteams in de competitie. Een van de seniorenteams bestaat op eigen verzoek uit uitsluitende Poolse spelers. En er komen steeds meer talentvolle jonge spelers uit andere delen van de stad.

Contact met de wijk

Zoals het park De Verademing na de renovatie en vooral ook na de pandemie steeds meer een plek geworden is om buiten actief te zijn in de wijk, wil Remo graag het wijkcentrum voor sportief bezig zijn, voetballen en gezelligheid in ReVa worden. Het bestuur wil graag meer contact met de wijk en vindt het belangrijk om een sociaal-culturele rol te spelen. “Iedereen een tweede (sport)huis, waar plezier, diversiteit en wederzijds respect hoog in het vaandel staan. Kom vooral eens kijken op met name de zaterdagen en ga meedoen.” Overigens is een kwart van de leden al afkomstig uit de wijk.

Tekst: Aad van Schie
Foto: John Martienus