Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Van een geborduurd kunstwerk naar een minibos op De Verademing

In KonkreetNieuws van april van dit jaar stond een artikel over Sara Vrugt en haar geborduurde bos van 30 meter lang en 4 meter hoog. Met de opbrengsten uit donaties zijn inmiddels bijna 100.000 bomen in de tropen geplant. Nu is het de beurt aan De Verademing: de komende tijd wordt daar, in samenwerking met – en financiering door – de gemeente, een bos van 15 bij 15 meter aangeplant. Een echt minibos in de vorm van een spiraal met honderd bomen, heesters, struiken en kruiden. 

Straks te zien in het Atrium

Het geborduurde kunstwerk is bijzonder, want uiteindelijk verdwijnt het én vermeerdert het. In de zoom zitten allemaal zaadjes. Over een tijdje gaat het kunstwerk naar de tuin van museum Belvedère in Heerenveen. Daar vergroeit het met de natuur en vergaat het langzamerhand. Maar eerst is het te zien in Den Haag. In het Atrium van het stadhuis, van 20 november tot en met 6 december.

Feestelijke opening minibos op De Verademing

Op zondag 20 november om 15:00 uur wordt dit nieuwe groen op De Verademing feestelijk geopend! Iedereen is van harte welkom aan de voet van de zandheuvel, tussen de Witte Villa en de elektriciteitshuisjes. En wil je meedoen met het aanplanten of het onderhoud? Mail dan naar spiraalbos@denhaag.nl

Tekst: Marieke Bauwens
Foto: