Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Lunchroom De Ontmoeting, het had zo mooi kunnen zijn

Hoe gaat het ondertussen met …

Tja, het had zo mooi kunnen zijn. Midden in de Weimarstraat, tussen de Ekoplaza en de Albert Heijn, huist De Ontmoeting. Lunchroom met een missie. Een leerwerkplek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – denk aan mensen met een uitkering en vluchtelingen – horecaervaring kunnen opdoen en mee kunnen doen in onze samenleving. Met die ervaring kunnen ze dan later doorstromen naar regulier werk. Een mooi initiatief, dat helaas alweer gaat stoppen.

Reuring

Op 5 juni 2021 gaat De Ontmoeting open. In het begin is er veel reuring, ook op de socials. Enthousiaste verhalen alom over dit bijzondere leerwerktraject. Er worden flink wat berichten gepost over het letterlijk wereldse assortiment en de bijzondere koks van de lunchroom. In oktober 2021 berichtten we er al over in de KonkreetNieuws. Een jaar later is het stiller bij De Ontmoeting. Sinds kort hangt er een A4tje op de deur: ‘Wij zijn voorlopig gesloten’.

Gouden greep

We bellen Imro Blom, de man achter De Ontmoeting: “Na de lockdown kwamen de mensen volop binnen. De omzet groeide. Het leek een gouden greep. Helaas bleek na verloop van tijd dat we er zelf te veel op moesten toeleggen omdat de instroom vanuit de gemeente achterwege bleef. Dus stoppen we. Echt zonde, het had zo mooi kunnen zijn. We gaan nu verder met onze corebusiness, het bemiddelen en trainen van mensen met een uitkering. Dat doen we al bijna twintig jaar, met succes. En dat blijven we doen, vanuit ons andere pand iets verderop.”

Levendig

En wat gaat er gebeuren met het pand van De Ontmoeting? Dat staat inmiddels te huur aangeboden bij VDS Horecamakelaars. Het heeft een horecabestemming, de inventaris is ter overname. Blom zegt in overleg te zijn met Abdel Bouchibti, de transformatiemanager. Hij probeert vanuit de gemeente de Weimarstraat en omgeving levendig te houden en ondernemers te helpen met het zoeken naar geschikte winkelpanden. Hij is inmiddels op de hoogte en heeft wel de nodige gedachten.

Koffieformule

Abdel Bouchibti: “Wij proberen ondernemers te helpen met het vinden van geschikte winkelpanden en tegelijk het aanbod van de Weimarstraat te verbeteren. Het zou winst voor de straat en de hele buurt zijn als op deze plek iets moois komt, iets als een chocolaterie, een notenwinkel, een koffieformule of misschien zelfs een sushizaak. Dat missen we nog hier. Het zorgt niet alleen dat de bezoektijd langer wordt onder bestaande bezoekers, maar het trekt ook nieuwe mensen naar de Weimarstraat.”

foto pand herplaatsen van oktober, alleen iets kleiner
eventueel bijschrift: De Ontmoeting in betere dagen

Tekst: Arne Westerhof
Foto: Jacques Rijnsburger