Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

UITNODIGING: Bewonersavond woensdag 19 oktober in theater De Nieuwe Regentes

Bewoners, ondernemers, de gemeente en wijkpartners werken samen aan de verbetering van de veiligheid en leefbaarheid in het gebied Weimarstraat-Beeklaan. Op woensdag 19 oktober organiseren wij een avond voor de buurt over wat we al samen hebben bereikt en welke lopende en geplande acties er zijn voor een betere buurt.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Kom ook, iedereen is welkom! Laat u informeren over de ontwikkelingen in het gebied Weimarstraat-Beeklaan. Praat mee over hoe onze buurt beter en leuker kan worden.

De bijeenkomst is op woensdag 19 oktober van 18.30 uur tot 22.30 uur in theater De Nieuwe Regentes (Weimarstraat 63).

Aanmelden

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via het e-mailadres: segbroek@denhaag.nl (of, als de link niet werk, kopieer het e-mailadres in ‘aan’ bij je bericht)..

Programma

Er is een interactief programma met de thema’s:

Kleurrijke buurt: samen leven in onze wijk

Jong en oud, mensen met verschillende culturele achtergronden en leefstijlen leven hier samen. Er zijn een paar mooie sociale initiatieven in de wijk waarover wij u graag bijpraten.

Hoe kan iedereen in de buurt (blijven) meedoen in onze kleurrijke buurt?

Eerlijke buurt: veiligheid organiseren we met elkaar

De cijfers laten zien dat het beter gaat met de veiligheid in het gebied. Ondernemingen hebben een verplichte vergunningen nodig en worden getoetst op betrouwbaarheid. Kortom, het lijkt goed te gaan met de veiligheid in onze buurt.

Hoe staat het met uw gevoel van veiligheid in de wijk?

Mooie buurt: het aanzien van panden in onze wijk

De architectuur van woningen en winkels in onze prachtige 19e eeuwse wijk hebben soms verborgen schatten, Winkels worden in samenwerking met de ondernemers en eigenaren in oude glorie hersteld.

Hoe kunnen we deze positieve ontwikkeling verder doorzetten?

Prettig en veilige buurt: de verkeersveiligheid en inrichting van onze wijk

Een fijne buurt betekent ook verkeersveilige en prettige straten en pleinen. Daarom wordt samen met bewoners voor het derde deel van de Weimarstraat (tussen Beeklaan en Valkenboslaan) een verkeersplan gemaakt en worden er plannen gemaakt voor de buitenruimte.

Wat zijn uw ideeën voor inrichting van de openbare ruimte?

Praktische informatie

Na aanmelding, ontvangen wij u graag in het theater De Nieuwe Regentes op woensdag 19 oktober vanaf 18.30 uur. Het programma start om 19.00 uur met een plenair deel. U kunt vervolgens meedoen met de gesprekken over de thema’s van de avond. We sluiten gezamenlijk af om 21.45 uur. Na afloop is er een hapje en drankje. Einde is rond 22.30 uur.

 

INVITATION

On Wednesday October 19, a collective of residents and entrepreneurs, together with the local council and neighborhood partners (Wijkoverleg Weimarstraat-Beeklaan) will host an evening for all the local residents. We will highlight what has been achieved over the past few years and which current and future actions have been planned to further improve this diverse and wonderful neighborhood.

You are cordially invited to join us and participate; to learn about the developments (current and future) in the Weimarstraat-Beeklaan area; to join in the conversation about how we can further improve our neighborhood and go forward to make it safer and more fun.

Location: Theater De Nieuwe Regentes – Weimarstraat 63

Date: 19 October 2022

Time 18.30 – 22.30 hrs

Sign up:
Please register for this meeting by email: segbroek@denhaag.nl. You can also register by adding your name to this invitation and dropping it off at the Wijklaboratorium, corner Noorderbeekdwarsstraat/Weimarstraat.