Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Nieuwe ontwikkelingen op de Beeklaan en Regentesselaan, laatste nieuws van de transformatiemanager

Er gebeurt veel in de buurt op het gebied van het leefbaarder maken van het straatbeeld, terugdringen van verpaupering en het veranderen van leegstand in aantrekkelijke winkels of woningen. In de aprileditie 2022 van de KonkreetNieuws gaf transformatiemanager Abdel Bouchibti een overzicht van de ontwikkelingen rond de Weimarstraat, nu zoomen we in op de Beeklaan en Regentesselaan.

Handen uit de mouwen

Abdel Bouchibti: “Er is veel in beweging. Er zijn vooral veel nieuwe omvormingstrajecten van winkels naar woningen. Het zijn niet meer alleen plannen, zaken worden nu ook echt opgepakt. De grootste winst is dat ondernemers en pandeigenaren nu zelf ook de handen uit de mouwen steken.”

Een overzicht

Het pand op de hoek van de Beeklaan (261) en de Weimarstraat heeft nu eindelijk een bestemming gekregen. Na jaren van leegstand heeft daar in september een kringloopwinkel zijn deuren geopend. Deze kringloop zal zich ook bezighouden met het opknappen van meubels.
Er is een flink aantal omvormingsprojecten. In voormalig café-bar Zero (Beeklaan 299) twee woningen (al begonnen). In de ruimte van Beeklaan 291, waar vroeger firma De Bruin zat, komen ook twee woningen. In de voormalige garage Dolfijn aan de Beeklaan 145 bouwt 070 Vastgoed aan twee appartementen. Aan Beeklaan 211-213 is de bouw van vijf appartementen al bijna klaar.
En over de verbouwing van de Heilig-Hartschool voor de Toermalijnschool op de Beeklaan staat in deze KonkreetNieuws een apart artikel.
Verder komen er vijf stadsappartementen op de Regentesselaan 342-358, waar vroeger een winkel van automaterialen zat.

Ruimte van De Zaen

Verder wacht de buurt nog met smart op de aanpak van de verpauperde ruimte van voormalig keukenfiliaal De Zaen op de Beeklaan. Hierover stond een uitgebreid artikel in de woonspecial van KonkreetNieuws in juni van dit jaar. Stand van zaken toen: er komen 16 woningen, de vergunning is rond en er is een aannemer, kortom het licht staat op groen. Naar eigen zeggen start eigenaar Erbeva op dit moment met “constructieve” werkzaamheden. We kunnen niet wachten!

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: Jacques Rijnsburger