Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

‘The Smile’ klaar voor een triomftocht langs internationale filmfestivals

‘The Smile’ is een verhaal over schoonheid en gruwel, over de knarsende verhouding tussen dieren en mensen. Het is een fantastische documentaire over het leven en de ondergang van Knud Dendermonde, de wereldberoemde vrouwenverslindende krokodil, tevens horrorfilmacteur, die we allemaal kennen als ‘The Smile’.

 

Stop-motion animatie
Regie Erik van Schaaik
Lengte 15 min.

Schokkende waarheid

De kijker volgt elke stap van Knuds heftige leven, van zijn geboorte in Rotterdam Blijdorp tot aan zijn dramatische ondergang. Er zijn interviews, filmtrailers, clips en unieke beelden van achter de schermen. En eindelijk krijgt de kijker de schokkende waarheid te horen over wat er écht is gebeurd!

Vaugel

Schrijver, regisseur Erik van Schaaik ken je misschien van eerdere films als ‘Under the Apple Tree’ en ‘The Phantom of the Cinema’ of van kindertelevisieprogramma’s als ‘Teckel Titus’ en ‘Buitenspelen’. Erik is trouwens ook ReVa-buurtgenoot én de man achter de onvolprezen VAUGEL-cartoons in KonkreetNieuws.

Wereldwijd

In minder dan een jaar tijd werd ‘The Smile’ voltooid. Eind juni ging de film in première in het Haagse Filmhuis, klaar voor een triomftocht langs de internationale filmfestivals. Erik: “Ik hoop dat straks iedereen, wereldwijd, om The Smile zal kunnen smilen, want wie smilet maakt geen oorlog!”

Kijk op smile-movie.com om op de hoogte blijven.

Tekst: Rob van Berkel
Foto: Erik van Schaaik