Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Nog eenmaal met Jopie naar zee

Vroeger was Jopie vaak aan het strand te vinden, als klein meisje en later kwam ze er ook vaak. Toen ze een tijdlang in Wierden in Overijssel woonde, miste ze de zee. “Als ik het nu nog zou kunnen, ging ik elke dag even naar het strand.” Jopie is nu 91, slecht ter been en heeft nog een wens: nog eenmaal wil zij met haar voeten in zee.

Haags Ontmoeten en Wijkz

Monique Paauw van ‘Haags Ontmoeten’ (oudere bewoners uit de wijk komen vier keer per week bij elkaar voor dagbesteding in wijkcentrum De Regenvalk) en vrijwilligster Mia Duijvestein wilden graag deze wens van Jopie in vervulling laten gaan. Monique: “Het opbouwwerk van Wijkz (Regenvalk) heeft subsidie aangevraagd bij de gemeente voor het organiseren van deze dag. Mia regelde de Strandrups in Noordwijk en met de Wijkbus Uit en Thuis konden we er komen.”

Strandrups

Aan de koffietafel in de Regenvalk horen we over die dag, 1 juni 2022. Jopie mocht een aantal mensen kiezen als gezelschap: vriend Hans en vriendinnen Fientje en Margot, en Anja, Mia, Monique en Dirk van de Wijkbus als begeleiding. Hans vertelt: “De Strandrups is een wagen met grote luchtbanden. Je kan er met acht personen in. Deze kar bracht ons over het strand dicht bij de zee, dan hoefde Jopie niet ver te lopen.” Jopie: “Mia en Dirk hielden mij vast en zo kon ik toch nog eenmaal pootjebaden in zee!” Fientje: “Het was slecht weer en erg koud. Later begon het ook nog te regenen. Toen zaten we gelukkig binnen met koffie met appeltaart. We kregen ook nog een glas warm water, omdat we het zo koud hadden! Het was een heel geslaagde en gezellige dag!”

Jopie in De Regenvalk. Foto: Jacques Rijnsburger

Tekst: Froukje Diekstra