Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

‘From Where’ van Peter Bes in Straatgalerie De Spelonk

T/m 30 oktober – Elf menselijke gestaltes en een hond staan afwachtend bij elkaar. Hun kleding valt iets te groot, hun oogopslag is melancholisch. Er lijkt wat onrust en spanning in de groep te zijn, de hond vertrouwt het maar half. Wie zijn deze figuren? Tekenaar en schilder Peter Bes begon een aantal jaren geleden met het vouwen van koppen uit een stuk papier: ruimtelijke portretten uit de wereld van muziek, film en literatuur. Daarna volgden bijna levensgrote figuren, ten voeten uit. Zo is het hem gelukt om uit het platte vlak te ontsnappen van het canvas en tekenpapier. Hij laat zich niet alleen inspireren door zijn helden uit de jazz en soul, maar ook door ontheemde zielen op straat. Er spreekt ontroering, bewondering en heimwee uit. Hij verbeeldt hun blues.

De tentoonstellingen zijn zeven dagen per week te zien vanaf de stoep, zowel overdag als ‘s avonds. Valkenboslaan 74, www.despelonk.nl