Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Fraai sgraffito-portaal bij BenT

In het portaaltje van BenT (‘bed en tafel, logies’) in de Weimarstraat 51 is eind juli een bijzondere muurdecoratie verschenen. Raquel Rodríguez van Artisan Stucco en Alice Bakker, beeldend kunstenaar en eigenaar van BenT, brachten hier gezamenlijk een verfijnd en blijvend kunstproject tot stand dat nu voor iedereen te zien is.

Bijzondere pleistertechniek

Al een tijdje waren Raquel en Alice hierover in gesprek. In 2020 zag Raquel werk van Alice in de etalage van BenT hangen. Het leek haar heel geschikt om dit uit te voeren in sgraffito, een bijzondere pleistertechniek en specialisatie van Raquel, die zij toepast om gevel- en muurdecoraties aan te brengen. Het kunstwerk van Alice werd overgebracht op een papieren ontwerp op ware grootte. Door de vormen in het ontwerp door middel van gaatjes op de van te voren gepleisterde muur door te drukken, bracht Raquel het patroon aan. Vervolgens stak zij met engelengeduld de patronen met speciaal gereedschap uit.

Nu is de Weimarstraat dus een uniek portaaltje rijker, waar alle voorbijgangers van kunnen genieten, en met een decoratie die mooi past bij de Jugendstil-versieringen van de pui.

Tekst en foto: Anneke de Graaf

Op de foto vlnr: Alice en Raquel, met de sgraffito-muur in wording en het ontwerp van Alice

www.bent-51.nl