Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Elf Stolpersteine in de Buijs Ballotstraat

Stolpersteine – struikelstenen – zijn herdenkingsstenen. Ze worden geplaatst voor huizen waar vroeger mensen hebben gewoond die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd en vermoord. Tijdens het plaatsen van elf Stolpersteine in de Buijs Ballotstraat waren behalve veel straatbewoners, ook een aantal nabestaanden van de met struikelstenen herdachte Joodse straatbewoners aanwezig. Voor hen was het de eerste keer na ruim vijfenzeventig jaar dat de naam van hun familieleden weer officieel genoemd werd. Voor iedereen was het een indrukwekkende bijeenkomst.

In de volgende editie van KonkreetNieuws meer over dit initiatief.
Foto’s: Jacques Rijnsburger