Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Bas Maassen toont zijn vele talenten in De Nieuwe Regentes

Wat kan hij niet? Hij zingt, schrijft zijn eigen liederen, speelt piano en acteert. ReVa-bewoner Bas Maassen is een veelzijdig podiumkunstenaar, een multitalent. Op het toneel wisselt hij cabareteske scènes, melancholieke liederen en bespiegelingen over levensvragen op verrassende wijze af. Binnenkort treedt hij op in De Nieuwe Regentes met zijn eerste soloprogramma, ‘Van zestien tot zo-even’.

Uit eigen leven geput

In deze show volgt Maassen, zoals hij zelf zegt, het kronkelige pad van een jongmens in wording. “Ik vertel aan de hand van liederen en anekdotes hoe het is om verliefd, zoekend, depressief, kunstenaar te zijn. Het is een persoonlijke voorstelling, al vertel ik over een andere jongen. Ik heb uit eigen leven geput, met hier en daar een verzonnen afslag.”

Samenwerking met Piet van der Pas

Maassen (33) leeft voor het theater. Hij schrijft al liederen vanaf zijn zestiende. Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de internationale hogeschool Codarts in Rotterdam. Een optreden in strandtent De Fuut leidde tot intensieve samenwerking met de ervaren regisseur en acteur Piet van der Pas. Samen smeedden zij het pianospel, de liederen en de teksten aaneen tot een geheel, tot een voor iedereen herkenbaar levensverhaal.

Komende optredens

Met dat levensverhaal gaat Maassen de theaters in. Een greep uit de komende optredens: op 23 september speelt hij Van zestien tot zo-even in De Nieuwe Regentes, op 27 oktober in de Cultuurschuur in Monster, op 27 november in de Soefitempel in Katwijk. Nog een datum voor liefhebbers: op 23 oktober plaatst hij zijn lied Dromer op Spotify. Meer over Bas Maassen op basmaassen.nl.

Tekst: Cor Speksnijder
Foto: Tessa Veldhorst