Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Lijn 12: Waar een wil is, is een halte! Teken de petitie!

KonkreetNieuws schreef al eerder over de vernieuwing van tramlijn 12b, het gedeelte van deze lijn dat door Regentesse-Valkenbos loopt. In deze plannen die op een aantal bijeenkomsten aan de wijk zijn voorgelegd, ontbreken twee haltes: halte Copernicusplein en halte Fahrenheitstraat verdwijnen.

De halte Fahrenheitstraat ‘verhuist’ naar de Laan van Meerdervoort. Dat is te begrijpen, want op de plek waar de halte nu is, is geen ruimte voor een verbrede halte. Maar voor de halte Copernicusplein, die vanwege bezuinigingen al eerder buiten gebruik gesteld is, geldt dit niet. Volgens een aantal bewoners kan er heel goed aan de Edisonstraat een nieuwe halte gerealiseerd worden, óf voor en na het plein óf na het plein als een zogenaamde middenhalte voor beide richtingen. Alleen al vanwege de overstapmogelijkheid naar bus 21 die richting Haga-ziekenhuis locatie Leyweg gaat, is behoud van de halte van groot belang. RET en gemeente willen hier echter niet aan. Het wijkplatform besloot een bewonerspetitie op te stellen, die de gemeente oproept deze halte alsnog in te laten passen in het schetsontwerp lijn 12b.

Inmiddels hebben 150 buurtbewoners de petitie ondertekend. Tot 1 september kan er nog getekend worden op petitie ‘Behoud een halte Copernicusplein voor tram 12’, zowel digitaal (www.petities.nl) als in de wijkwinkel Wij Weimar.

Tekst: Aad van Schie
Beeld: Robert Schütte