Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

KonkreetNieuws, meer dan alleen een papieren krant

Het is nog steeds fijn om een echte krant in handen te hebben. Lekker papier te voelen, verse drukinkt te ruiken. Het is een vertrouwd gevoel. Maar een digitale krant heeft zo ook zijn voordelen. Toegegeven, als beheerder van de website preek ik een beetje voor eigen parochie, maar ik geloof in de digitalisering van het nieuws. Digitaal zijn er veel meer middelen om verhalen te vertellen en de lezers te bedienen. In tekst, video en audio: het is maar net hoe zij die verhalen tot zich willen nemen.

KonkreetNieuws heeft veel energie gestoken in de digitalisering van de krant. Wijkbewoners en andere Hagenaars kunnen de artikelen, verhalen en interviews nu lezen via de vernieuwde website of via de digitale krant, die ze als pdf kunnen downloaden op hun telefoon, tablet of computer. Bovendien is KonkreetNieuws actief op sociale media, zoals Facebook.

Voor mensen die altijd alleen de papieren krant hebben gelezen of digitaal niet zo onderlegd zijn, is het soms wennen om de krant digitaal te lezen. Je moet even je weg zien te vinden. Maar daar helpen we je bij door het allemaal zo eenvoudig mogelijk te maken.

  1. www.konkreetnieuws.nl
    De website is als het ware de ‘toegangspoort’, het portaal, van KonkreetNieuws. Je vindt er alle artikelen, columns, rubrieken en verhalen. Een handige zoekfunctie – ‘Kies je onderwerp’ – helpt om oudere artikelen makkelijk en snel terug te vinden. Mis geen KonkreetNieuws! Voer onderaan de startpagina je e-mailadres in om meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.
  2. Download de krant als pdf
    Via de website kunnen lezers van KonkreetNieuws de krant downloaden als pdf-bestand. De opmaak is die van de papieren krant en het lezen van de pdf-versie op een tablet of telefoon biedt vrijwel dezelfde ervaring als het lezen van de papieren krant. Zo heb je de krant bijvoorbeeld ook bij je als je op vakantie bent. Het nieuwste nummer én alle eerdere edities vind je als pdf terug onder de knop ‘Archief’.
  3. Volg KonkreetNieuws op Facebook
    KonkreetNieuws plaatst haar artikelen ook op Facebook. Via dit kanaal worden ook berichten van derden gedeeld die interessant kunnen zijn voor bewoners van ReVa: leuke initiatieven, lokale evenementen en onderwerpen als bv. duurzaamheid, veiligheid, gezondheid, cultuur, ondernemen en welzijn. Volg ons op Facebook!

Meedenken, meedoen?
Ben je handig met Facebook? Heb je kennis van marketing en media? Wil je meedenken of adviseren over het verder ontwikkelen van de digitale KonkreetNieuws? Stuur dan een berichtje naar redactie@konkreetnieuws.nl. We komen graag met je in contact!

Tekst: Rob van Berkel