Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Pioenroos in de Weimarstraat

In de lichte ruimte achter in haar winkel Peony (= Pioenroos) Paint & Interior in Weimarstraat 38a steekt Marjon Burger meteen van wal: “Deze gele muur achter mij is geverfd met twee lagen ‘chalk paint’. Een mooie matte uitstraling en de kleur verandert mee met het licht. Kijk, dat houten keukenbuffet is met dezelfde verf en kleur gedaan. Dat is het bijzondere van deze chalk paint. Hij kan zowel op muren als meubels, zo kan je eenheid van sfeer creëren en toch variëren.”

Dixie Belle

De verf die Peony verkoopt is watergedragen, heeft veel pigment en bevat geen schadelijke oplosmiddelen. “De basis is chalk paint van Dixie Belle. Ik ben een van de drie dealers in Nederland van dit Amerikaanse merk. Deze verf is vooral geschikt voor meubels. Hij heeft een goede hechting, je hoeft niet van tevoren te schuren, de verf dringt in de ondergrond. Om te zorgen dat je meubel mooi blijft, breng je een finish aan. Ik verkoop allerlei soorten: kleurloos, met kleur, glitter en geur. Zelf ben ik dol op de meubelzalf van Wise Owl bijvoorbeeld.”

Passie

Marjon was altijd al bezig met interieur en kleur. “Ik ben copywriter van huis uit, maar meubels transformeren en een nieuw leven geven is mijn passie. Ik hou niet van weggooien. Soms komt er iemand langs met een kastje van oma, wil het graag gebruiken, maar heeft genoeg van dat zware bruin. Dan geef ik advies en soms verf ik ook in opdracht.”

Accessoires

Achter de toonbank, bij een wand van decoratieve louvredeurtjes, haalt Marjon allerlei materialen tevoorschijn om je meubel op te pimpen: sjablonen, découpage en transfers, met voorbeelden in de winkel ter inspiratie. Daarnaast verkoopt ze kleurige kussens gemaakt van kelims, manden gemaakt van postermateriaal en spiegeltjes uit India. “Ook bij de inkoop van mijn producten let ik op duurzaamheid, goede materialen en eerlijke lonen.”

Workshops

Binnenkort start Marjon achter in de winkel met workshops: “Ik wil laten zien wat je allemaal met chalk paint kan doen, welke stijlen er zijn en dan met de deelnemers aan de slag gaan.”

peonypaintinterior.nl

Citaat: “Ik hou niet van weggooien”

Tekst: Froukje Diekstra
Foto: Jacques Rijnsburger