Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter!

In de Fahrenheitstraat tussen Valkenboslaan en Laan van Meerdervoort wordt hard gewerkt aan een mooi, sociaal woningbouwproject. Het voormalige postkantoor gaat huisvesting bieden aan 43 Hagenaars met een niet al te grote beurs. En dit duurzame project doet ook nog recht aan de historie van dit pand. Maar ja, pal daarnaast staat een complex voormalige sociale huurwoningen van exploitant Du Chatenier Vastgoed. Dit blok woningen staat er niet bepaald fraai bij en er wonen heel veel mensen tegen een ongetwijfeld stevige huurprijs. Aan de voorzijde lijkt het nog mee te vallen, maar kijk eens naar de achterzijde op de foto: een rommeltje. Hier en daar kun je de vinger door het kozijn steken. Duurzaam? Vergeet het maar. Wat hebben we in deze stad en in deze wijk laten gebeuren met voormalige sociale huurwoningen. Een gotspe is het!

Tekst en foto: Aad van Schie