Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Gevlucht uit Oekraïne

Hoe gaat het nu met…?

Hoe gaat het nu met Alla en haar drie kinderen? Zij vluchtten begin maart uit Odessa naar haar zusje Irena en diens partner Glen in de Van Swindenstraat. In de KonkreetNieuws van april schreven we hier uitgebreid over en beloofden om in de komende edities een korte update te geven.

In een telefoongesprek vertelt Glen Bolk de laatste stand van zaken van het gezin.

“Het gaat eigenlijk heel goed. De twee oudste kinderen zitten op de basisschool en de jongste zit twee uur per dag op de kinderopvang. De kinderen hebben het naar hun zin en leren al aardig wat Nederlandse woorden. Luka (6) heb ik een paar keer meegenomen naar de Haagse Directe voor ‘boksles’. Maar het belangrijkste is dat Sasha, de man van Alla, op 23 mei ook is gearriveerd. Daarvoor kreeg hij toestemming, want de regelgeving is nu dat vaders met drie kinderen of meer zich bij hun gevluchte gezin mogen voegen. Vrijwel alle mannen worden geacht mee te doen aan de strijd tegen het Russische invasieleger. Ik ben al met Sasha naar de gemeente geweest om hem in te schrijven. Het gezin woont in het oude verzorgingstehuis De Schildershoek, waar nu alleen nog Oekraïners wonen. Ze vinden het prima daar. Alla is van haar beroep kapster, dus daar valt wel het een en ander te doen. Sasha is een handige kerel en het zal niet moeilijk voor hem zijn om werk te vinden denk ik. In ieder geval is iedereen heel blij weer bij elkaar te zijn.

En wat ons betreft: Irena en ik gaan 31 mei trouwen. Maar dat doen we heel ingetogen. Het zijn nu geen tijden voor een groot feest”.

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: Jacques Rijnsburger