Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Een nieuwe lente voor het Gras van de Buren

Op de prachtige paaszaterdag 16 april vindt een bijeenkomst plaats van zo’n 20 buren en belangstellenden uit de wijk in de stadstuin Gras van de Buren, tegenover het De Constant Rebecqueplein. Loes Keysers van Kopgroep2030 en TroubaBoer Fruitella Groengeluk in passend groente- en fruitkostuum, openen de bijeenkomst.

Nieuwe impuls

Het doel is om een nieuwe impuls te geven aan deze mooie groene plek met bakken vol kruiden, een kweekplek voor oesterzwammen, fruitbomen en -struiken.  Het oude bestuur van Gras voor de Buren is blij met deze nieuwe impuls. Fruitella geeft een rondleiding langs de bakken, waarbij de wonderbaarlijke positieve eigenschappen van bijvoorbeeld munt en citroenmelisse ruime aandacht krijgen. Ook zingt zij een mooi lied over compostbakken. Er ligt namelijk ook een plan om hier compost te maken met afval uit de buurt.

Meer handen

Kopgroep2030 hoopt op nieuwe vrijwilligers voor zaaien, planten en onderhoud van de tuin. Af en toe een handje helpen kan ook. Zo kan die groene oase in deze stenige omgeving wellicht behouden blijven. En niet alsnog in de grijpgrage handen vallen van projectontwikkelaars die op deze plek huizen willen bouwen. De grond is van Staedion en voorlopig gedoogt deze coöperatie het gebruik van de grond als buurttuin.
Wil je ook meehelpen, neem dan contact op met loes@kopgroep2030.nl

Tekst en foto: Aad van Schie