Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Tentoonstelling in Nest: ‘every moment a junction’ 13 mei t/m 31 juli 2022

De kunstenaars in every moment a junction tonen hun prangende behoefte aan ontmoeting, intimiteit en collectiviteit. Samen bieden de kunstwerken onbevreesd weerwoord aan de consequenties van de individualistische maatschappij en roepen zij op tot actie en mentaliteitsverandering.

every moment a junction nodigt uit om de verschillende sporen naar het hart van de tentoonstelling te volgen, de ‘coven’. Door te werken met wxtchcraft*, magie, rituelen en alchemistische praktijken veranderen de kunstenaars op fundamentele wijze de wereld om hen heen. Met hun multidisciplinaire praktijken bewegen ze tussen virtuele en aardse omgevingen, putten uit non-lineaire verhaalstructuren en integreren elementen uit ‘live action role-playing games’ (LARP).

Anca Bârjovanu, Carolin Gieszner, Cy X, hugo x tibiriçá, Juliette Lizotte, Linnéa Sjöberg, PHILTH HAUS, Sarah Naqvi, sWitches (Ines DeRu, Ella Hebendanz, pamela varela)

Deze groepstentoonstelling in Nest wordt mede gecureerd door melanie bonajo, Orlando Maaike Gouwenberg en met Erika Sprey als adviseur.

Tegelijk met every moment a junction tonen melanie bonajo en Orlando Maaike Gouwenberg op de Venetië Biënnale ‘When the body says Yes’. Deze immersieve videoinstallatie is onderdeel van het langdurige onderzoek van bonajo naar de huidige status van intimiteit in een vercommercialiseerde wereld.

Bij de tentoonstelling in Nest wordt een uitgebreid contextprogramma ontwikkeld met workshops, performances en leesgroepen.
Meer informatie op www.nestruimte.nl.

Nest
De Constant Rebecqueplein 20b
2518 RA Den Haag
070 3653186
info@nestruimte.nl