Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Pop-up galerie Urban Raw geopend

Op zaterdag 12 februari opende pop-up galerie Urban Raw officieel de deuren van haar nieuwe pand aan de De Gheijnstraat 92. “Urban Raw wil laten zien dat kunst ook toegankelijk, zichtbaar en betaalbaar kan zijn voor iedereen. Met Urban Raw krijgt Den Haag er een unieke en rauwe artscene bij”, zegt directeur Cis Deyl van stichting MIAW (Make It Art Worthy). Urban Raw is een initiatief van deze stichting.

Laagdrempelig

Nadat de tijdelijke locatie in de Oog in ’t Zeilstraat in het najaar van 2021 sloot, heeft Urban Raw een nieuw stukje onontgonnen Den Haag gevonden waar kunstenaars hun werk kunnen vertonen. Met de laagdrempelige pop-up artlocatie, die deels ook dienst zal gaan doen als werk- en workshopruimte, biedt Urban Raw een podium voor de (on)bekende kunstenaar. Naast expositie van eigen werken van de deelnemende kunstenaars en maandelijkse poëziemiddagen, is het voor anderen ook mogelijk de locatie tegen een schappelijke prijs te huren voor onder andere exposities. Verder zijn er ideeën voor workshops, lezingen, video-art, performances en muziek.

Ongepolijst

Urban Raw is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het pand aan de De Gheijnstraat in het Regentessekwartier is een voormalige hobbywinkel, slachterij, hout- en glashandel, met een ongepolijste uitstraling. Volgens de deelnemende kunstenaars ademt het Regentessekwartier kunst en staat de wijk bekend als bakermat van de Vrije Academie. Kunstenaars als Jan Toorop en George Hendrik Breitner hadden er ooit hun atelier.

De bewoners in de omgeving zijn in ieder geval blij met de nieuwe galerie, zo bleek uit de goed bezochte opening.

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: Jacques Rijnsburger

Bij de foto: Kunstenaar Brigit Raw draagt design van andere deelnemende kunstenaars: een topje van Catmilk en een ketting van Arti’s Shed. Verder is de installatie ‘De leegte’ van Maud Ramaekers te zien.