Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Paradijsvogel coachen?

Al ruim 25 jaar helpt ‘Over de Drempel’ mensen met een te volle woning om hun huis op te ruimen. Het gaat vaak om bijzondere mensen met een geheel andere levensstijl. ‘Over de Drempel’ zoekt creatieve vrijwillige coaches die met geduld en aandacht deze mensen helpen hun overvolle woning te ordenen en weer beter voor zichzelf te zorgen. Coaches die goed kunnen luisteren en mensen kunnen motiveren die anders zijn dan doorsnee. Zij bezoeken hen één keer per week een dagdeel.

Vrijwilligers krijgen een introductie in onderwerpen als psychische ziektebeelden, alcoholverslaving en hygiënische probleemsituaties. Jaarlijks is er een training, een vrijwilligersuitje en een etentje met cliënten. Vrijwilligers steunen elkaar in de intervisiebijeenkomsten en krijgen begeleiding van professionele hulpverleners.

Voor meer informatie: Jan Grotendorst, 070 318 1616, jgrotendorst@stekdenhaag.nl .
Zie ook www.stekdenhaag.nl/overdedrempel.

Tekst: redactie