Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

‘Cancelled’, een uniek tijdsbeeld

Fotograaf (ook voor de KonkreetNieuws) Anoek van Nunen stond 12 maart 2020 klaar om de première van de nieuwe voorstelling van trompettist Michael Varekamp te fotograferen, toen de coronamaatregelen bekend werden gemaakt. Het optreden werd gecancelled en de verslagenheid en ontreddering op het gezicht van de trompettist was duidelijk zichtbaar. Anoek dacht meteen “dit moet ik vastleggen”.

Zaal zonder publiek

Ze besloot artiesten te fotograferen in lege zalen, daar waar het optreden zou hebben plaatsgevonden, voordat het werd gecancelled. Het heeft iets surrealistisch om Nederlandse artiesten zoals Freek de Jonge, Francis van Broekhuizen en Lee Towers op het podium te zien staan voor een zaal zonder publiek.

Uniek tijdsbeeld

Anoek heeft met de fotoserie ‘Cancelled’ de getroffen artiesten met hun tomeloze passie voor het vak en hun diepe verlangen naar volle zalen vastgelegd en heeft zo een uniek tijdsbeeld gevangen.

Meer informatie en bestellen: www.uitgeverijkomma.nl/nl/shop/cancelled

Tekst: redactie
Foto: Anoek van Nunen