Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Straatberaad en Pleinendag rond de Noorderbeekdwarsstraat

Op 3 maart kwamen een aantal straatbewoners, de projectstaf van het Resillient Streetlab en stadsdeelwethouder Robert van Asten bijeen in het pand van Wij Weimar. Alles stond in het teken van het vergroten van de veerkracht van deze straat op het gebied van veiligheid, klimaat en digitale weerbaarheid. De voornaamste opbrengst van de ronde die door de hele straat gemaakt is, kwam aan de orde. Wethouder Van Asten en de straatbewoners tekenden een manifest om een aantal zaken aan te gaan pakken.

‘Braderie’ Noorderbeekdwarsstraat op 12 maart

Op het Newtonplein en Kamerlingh Onnesplein presenteerden het Streetlab, buurtgroepen, de brandweer, de politie, een groen-dakbedrijf en Duurzaam Den Haag allerlei mogelijkheden om de straat weerbaarder te maken. Natuurlijk waren er hapjes, er werd een begin gemaakt met de ‘Langste geveltuin van Europa’ langs Jonker Frans en er werd vooral veel gepraat met elkaar. Inmiddels is die langste geveltuin op 9 april gerealiseerd. In de ontmoetingsruimte van Jonker Frans werden Haagse verhalen opgetekend en van foto’s voorzien door de makers van het boek Haagse Verhaal, dat onlangs uitgebracht werd. Werk voor een volgende editie van dit prachtige boek.

Tekst en foto: Aad van Schie