Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter!

Even naar bakker in de Weimarstraat. De stoep voor de winkel is drijfnat en het water druipt van de gevel. Het is kurkdroog weer. Wat is hier aan de hand? We kijken naar de gevel van het bovenhuis. Wat ziet die er uit! De leeuwenkopjes aan de daklijst, nog niet zo lang geleden beschreven in een artikel over al die starende ogen, zien er zeer droefgeestig uit. En ja hoor, er lekt water langs het stuc- en schilderwerk. Niets aan onderhoud doen is de perfecte manier om een mooi negentiende-eeuws pand naar de Filistijnen te helpen. Verdomd jammer. De bakker doet gewoon zijn markiezen naar beneden. Dan blijven de wachtende klanten tenminste droog. Kan dit nou echt niet anders?

Tekst: Aad van Schie 
Foto: John Martienus