Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Wereldkoor Voces del Mundo bestaat 20 jaar

In 2022 viert Wereldkoor Voces del Mundo zijn 20-jarig jubileum. Voces del Mundo is een meerstemmig koor. Met veel enthousiasme en plezier zingen ze onder leiding van dirigente Jorina van Bergen liederen uit alle delen van de wereld, van Scandinavië tot Mexico, van de Balkan tot Nieuw-Zeeland.

Van generatie op generatie

Volks- of wereldmuziek heeft een rituele of functionele rol in een bepaalde cultuur, een bepaald land of een bevolkingsgroep. Niet alle wereldmuziek kent een traditie van  muzieknotatie, vaak wordt de muziek van generatie op generatie op het gehoor aan elkaar doorgegeven. Soms wordt er iets bijgemaakt. Volksmuziek gaat vaak samen met instrumentale begeleiding en is, afhankelijk van het aantal zangers en zangstemmen, meerstemmig.

Zangers gezocht voor workshop Georgische zang

Op zaterdagmiddag 26 maart organiseert Voces del Mundo een workshop Georgische zang. De workshop wordt geleid door Keti Tsiklauri, geboren in Georgië, en Ivo Boswijk, leider van het Zwarte Zee Quartet. Iedereen die van zingen houdt, nodigen ze van harte uit om mee te doen.

Speciaal Jubileumconcert

Ook voor het jubileumconcert is het koor op zoek naar (project)zangers en zangeressen. Mensen van alle leeftijden en stemsoorten zijn welkom, maar ben je een bas, dan ben je meer dan welkom. Een geoefende stem of kennis van het notenschrift is niet nodig.

Voces del Mundo repeteert op dinsdagavond in Elthetho, Azeleastraat 2 (op de kruising met de Laan van Meerdervoort). Inlichtingen bij de dirigent Jorina van Bergen of per mail info@vocesdemundo.nl. Voor meer informatie www.vocesdelmundo.nl

Tekst: Redactie
Foto: Voces del Mundo