Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Groepsportrettenboek van Haags Verhaal

Eind vorig jaar kwam er een prachtig boek uit: ‘Den Haag in 136 groepsportretten’. Het boek is gemaakt door de mensen achter Haags Verhaal, een maatschappelijk initiatief dat zich inzet om bruggen te slaan in Den Haag. Als een reizend verhalencircus gaat Haags Verhaal door de stad en brengt gemeenschappen samen die elkaar niet kennen, maar wel iets gemeen hebben. Het zijn bijeenkomsten waarin gewone mensen hun bijzondere verhaal vertellen. En waaruit blijkt dat we vaak veel meer gemeen hebben dan we denken. Of dat we het beeld over de ander moeten bijstellen.

Visitekaartje

Op een bijeenkomst in Museum Beeld en Geluid nam Koningin Máxima op 25 november in aanwezigheid van burgemeester Van Zanen het eerste exemplaar van ‘Den Haag in 136 groepsportretten’ in ontvangst. Het boek laat de trots, veerkracht en veelzijdigheid zien van de mensen die van de hofstad een levendige stad maken. Het is een visitekaartje; zo ziet Den Haag er anno 2021 uit. Ruim drieduizend Haagse inwoners, samengebracht door Haags Verhaal, gingen op de foto. De foto’s werden gemaakt door stadsfotograaf Piet Gispen, die er bijna 1400 kilometer voor door Den Haag fietste. Haags Verhaal gaat trouwens gewoon door met de verhalenavonden.

Ook in ReVa

Ook staan er veel groepen uit ReVa in die bij elkaar kwamen. Aan enkele daarvan besteedde KonkreetNieuws aandacht, zoals de Roze Soos Samen, de Haagse Directe en Papoea ontmoet Marron.

‘Den Haag in 136 groepsportretten’ ligt in de Haagse boekwinkels of is te koop via www.boekhaagsverhaal.nl. Het kost € 24,95.

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: Haags Verhaal