Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Word ook Energiecoach en help jouw wijkgenoten energie besparen én opwekken

Sinds enige tijd zijn er bij de Groene Regentes vrijwillige energiecoaches actief. Zij hebben een opleiding gevolgd waardoor ze bewoners kunnen helpen bij het maken van keuzes voor verduurzamingsmaatregelen in de eigen woning. Tijdens een keukentafelgesprek en een wandeling door de woning bekijkt de coach samen met de bewoners wat deze kunnen doen om energie te besparen of op te wekken. Daarbij houdt de energiecoach rekening met subsidies en ontwikkelingen in de stad.

Meer energiecoaches nodig

Op dit moment zijn er bij de Groene Regentes zeven vrijwillige energiecoaches actief. Die hebben in de afgelopen tijd al meer dan 100 bewoners gesproken. En de vraag wordt steeds groter. Daarom is de Groene Regentes op zoek naar nóg meer energiecoaches die graag hun wijk duurzamer willen maken en bewoners willen helpen.

Meld je aan

Als je het leuk vindt om bewoners te spreken, te leren over ontwikkelingen in de verduurzaming van woningen en deze kennis wilt overdragen, meld je dan aan. Stuur een mailtje naar heba@duurzaamdenhaag.nl. De aanvraag komt dan bij de coördinator van het project HEBA (zie hieronder) terecht. Na aanmelding kijken jullie samen naar een geschikt moment om de training te starten. De training neemt vier dagdelen in beslag, verspreid over zes weken.

Om Den Haag op tijd van het gas af te krijgen is o.a. de Haagse EnergieBesparingsAanpak (HEBA) gestart. Dit is een samenwerking tussen diverse wijkinitiatieven, Duurzaam Den Haag, coöperatie Hoom en de gemeente Den Haag. Vanuit de HEBA zijn er in de stad al meer dan 60 opgeleide, vrijwillige energiecoaches actief om bewoners in de eigen wijk te helpen. Meer info: www.duurzaamdenhaag/energiecoach

Tekst: Redactie 
Foto: Gemeente Den Haag
Vlnr: energiecoaches Anne Krijger en Lars Nanninga