Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

KonkreetNieuws nr. 1/2022, is uit!

Het weer oogt grijs, maar we naderen alweer de lente en de pandemie gaat wellicht ‘vergriepen’. Dat zou mooi zijn! We gaan ons voorbereiden op de lokale verkiezingen. ‘Oude’ grootheden als Verdonk en Martini lopen zich bij Hart voor Den Haag al warm voor een wethouderszetel en het gebruikelijke gekissebis tussen de coalitiepartijen is van start gegaan. En dan dreigen er ook nog grote financiële tekorten; de bezuinigingsscenario’s komen al langs in de dagbladen. Afijn, wij helpen u een beetje op streek met onze verkiezingspagina’s.

Historie en toekomst

Mooie historische verhalen in dit winternummer over Marnix van Aldegonde, Hotel Sans Soucis en een oude muurreclames. Tram 12 kronkelt al heel lang door de wijk en met de komende aanpassingen moeten we goed op onze haltes passen. We zijn op dit moment al ‘tijdelijk’ een halte kwijt op het Copernicusplein. Er wordt hard gewerkt aan een visie voor de buurt en aan een zogenaamde Leefbaarheidseffectrapportage (LER) om in de toekomst goed voor de wijk te kunnen zorgen. Verder passeren het wijkoverleg en het nieuwe project aan de Noorderbeekdwarsstraat.

Haagse verhalen en wijkverhalen

Project Haagse Verhalen, waarover we regelmatig schreven, heeft een koninklijke mijlpaal bereikt in de vorm van een mooi boek. Daarin figureren ook buurtgenoten. In deze editie verder aandacht voor Haagse helden als Ruub Petow, de held van Haagse kinderen en theaterbezoekers, en voor Henk van de Tank, die met welverdiend pensioen is gegaan. En dat we zo’n vakvrouw op het gebied van stucwerk in ons midden hadden, was ons niet bekend. We vinden in het verhaal over de buurtapp Hoplr een genomineerde voor de Gouden Buur Award en in het stuk over Georg Ongkiehong van de Partij voor de Dieren blijkt dat hij vorig jaar de Gulden Dakpan van Duurzaam Den Haag won. Dan nog een indrukwekkend verhaal over die Rotterdamse meeuwen, die hier als Haagse vuilniszakkengraaiers te boek staan. De andere George, onze columnist, blijkt een ware nachtdwaler te zijn, die daarbij regelmatig een bijdrage levert aan het oplossen van nachtelijke problemen. Geniet van dit dikke nummer!

Download hier de nieuwe krant (pdf)

Het nieuwe nummer van KonkreetNieuws wordt in de komende dagen gratis verspreid in het Haagse Regentesse- en Valkenboskwartier (ReVa). Vanaf 15 februari worden de nieuwe artikelen ook hier op de website geplaatst.

Je kunt natuurlijk ook onze Facebookpagina volgen!

Tekst: Aad van Schie