Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

‘Kunst op straat’ in de Weimarstraat

Het Programmateam van Wij Weimar wil het wegdek van de Weimarstraat tussen Valkenboslaan en Beeklaan voorzien van kleurrijke patronen, streetart dus. Naar verwachting van het team zal dit de straat niet alleen mooier maar ook veiliger maken.

‘Dit is onze straat’

Guus Frenaij van het Programmateam: “We willen hiermee benadrukken dat de straat er vooral is om er op een ontspannen manier te vertoeven, er veilig te fietsen, om in te wandelen en te spelen, een straat waar iets leuks gebeurt en waar je elkaar kunt ontmoeten. En niet een plek om hard van A naar B te rijden. We hebben mooie voorbeelden in het buitenland gezien. We willen hiermee zeggen: ‘Dit is onze straat’. Hoog tijd om anders over de straat te gaan denken.”

Gemeenschapsgevoel

Volgend jaar worden op alle kruisingen verkeersplateaus aangebracht. Dat lijkt een mooi moment om ook de straatkunst aan te brengen. Guus ziet het al helemaal zitten. “We willen dat in een dag of in een weekend samen met bewoners, kinderen, ondernemers en kunstenaars uit de buurt uitvoeren. Zo wordt niet alleen de straat mooier, het draagt ook bij aan het gemeenschapsgevoel.”

Huiver

“Begin juni gaven we een presentatie aan medewerkers van het stadsdeel. Dat waren enthousiast, evenals wethouder Van Asten. Eigenlijk is iedereen enthousiast, alleen vanuit verkeersveiligheid zijn er zorgen. Ze zijn bang dat het gevaarlijk is, terwijl voorbeelden elders laten zien dat het hiermee juist veiliger wordt. Er is een brainstorm met de gemeente gepland om te kijken hoe we het voor elkaar kunnen krijgen. We zijn 85% van onze tijd bezig door procedures heen te breken, maar er lijkt een beetje schot in te komen. Ik ben ervan overtuigd dat als dit lukt, we de landelijke pers halen. Hoe leuk zou het zijn als de Weimarstraat hiermee ineens in een positief daglicht komt te staan!”.

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: Piet Vernimmen