Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter!

Fultonstraat 1: een testlocatie?

Bij een eerste blik op dit hoek/winkelpand lijkt het inderdaad om een coronatestlocatie te gaan. Maar als je de Fultonstraat inslaat, zie je plots ook een beschilderd raam met wervende teksten over Italiaanse lekkernijen. Dat is raar! Het pand ziet er al maanden zo uit. Is er ooit een test afgenomen? Hoogstwaarschijnlijk niet. Het is gewoon een spook-testlocatie. Schijn je ook geld mee te kunnen verdienen. Vroeger was er een banketbakkerij onder de naam Al-Amine. ‘Amine’ betekent: eerlijk waar, betrouwbaar. Zoiets als ‘amen’ in de christelijke wereld. Niet bepaald een naam die past bij de huidige bestemming van het pand. Alsof die oude, betrouwbare werkelijkheid definitief om zeep geholpen moet worden.

Tekst: Aad van Schie
Foto: Piet Vernimmen