Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Hit & Run, schatgraver van designmeubelen uit de jaren 50 tot 70

Vinz van der Zijden van de Hit & Run aan de Weimarstraat 344 is in de wijk opgegroeid in een huis vol vintagespullen en daar voelt hij zich senang bij. Hij koopt meubels en design in, knapt op als dat nodig is en verkoopt de zaakjes weer.

“Opslagruimte heb ik niet, dus er moet een goede doorloop van spullen zijn. Marketing doe ik via Instagram en dat gaat prima. Ik word er niet rijk van, maar ik kan ervan leven en daar gaat het om.”

Al pratend lopen we naar zijn winkel en hij ziet aan de overkant een prachtige design lamp tussen de troep die bij een ontruiming vrijkomt. “Dat is een bijzondere lamp”, zegt hij. Hij kijkt even op zijn smartphone om de waarde vast te stellen. “Dat is een mooie meevaller, al ontbreekt er wel een stukje.” Later stuurt hij een mail met de boodschap dat hij het ontbrekende onderdeel nog gevonden heeft tussen de rommel op straat. En de lamp is ook al verkocht. Nou, een betere illustratie van zijn werkwijze is niet te geven. In zijn shop staan allemaal heel aardige spullen uit die ‘oude’ tijd. Hij wijst nog op een sneeuwpoplamp. “Die moet er deze kerstmaand maar eens uit”, zegt hij. De moeite waard om eens in zijn winkel rond te snuffelen.

Hit & Run Vintage Store
Weimarstraat 344
2562 HT Den Haag
06-43959875

Tekst: Aad van Schie
Foto: Piet Vernimmen