Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De Opkikker: spullen om blij van te worden

Mooie hoekjes maken en sfeer creëren, dat doet Marjolein Raaphorst graag. In haar winkel De Opkikker aan het Regentesseplein 12A biedt ze inspiratie en verkoopt ze aparte spullen voor in huis: lampen, kleden, meubels, kunst en cadeautjes. “De Marokkaanse glaasjes doen het erg goed.”

Het beste van twee werelden

Marjolein is grafisch ontwerper. Na de kunstacademie runde ze vijf jaar een ontwerpbureau. Daarna maakte ze met haar man een lange wereldreis, die haar letterlijk en figuurlijk gekleurd heeft. “Vormgeving is de rode draad in mijn werk. Maar ik wilde niet meer alleen achter mijn computer zitten. Een combinatie van vormgeven op papier en fysiek leek me ideaal.” In het pand aan het Regentesseplein heeft ze het beste van twee werelden. Achter in de winkel runt ze haar ontwerpbureau, voorin verkoopt ze haar spullen. “Ik vind dit een heel leuk buurtje. Ook de plek is mooi, zo aan het plein met de terrasjes. Er komen vaak mensen in de winkel neuzen, die dan zeggen: Oh, mijn bitterballen zijn klaar, zo weer terug!”

Echt een opkikkertje

Op zoek naar bijzondere spullen bezoekt Marjolein beurzen en ateliers. “Ik verkoop spullen die ik zelf mooi vind, waar ik mijn hoekjes mee kan maken. Vaak gemaakt in kleine ateliers. En zoveel mogelijk goed voor mens, dier en milieu.” Beginnend kunstenaars biedt ze een plek om hun werk te exposeren en verkopen. “Iedere kunstenaar heeft zijn eigen stijl, dus dat zorgt voor veel variatie. Steeds staat één kunstenaar centraal in de winkel. Zo verandert het aanbod steeds.”

Een klant loopt binnen. “Ik ben net in de buurt komen wonen”, vertelt ze. Ze heeft iets moois gezien in de etalage. “Dit is het eerste dat ik koop voor mijn nieuwe huis”, zegt ze tevreden. “Echt een opkikkertje.”

de Opkikker
Telefoon: 0614891771
info@deopkikker.nl
Regentesseplein 12A | 2562 EV | Den Haag | Nederland

Openingstijden:
Dinsdag / vrijdag: 10-18 uur
Zaterdag: 10-17 uur

Vakantiedagen 2021:
Kerstvakantie gesloten op do. 23 december t/m zo. 9 januari 2022

Tekst en foto: Annemarie Piersma