Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De eerste paal van woonproject Fahrenheitstraat zit erin!

Het was zover. Op vrijdag 12 november sloeg wethouder Balster van Wonen, Wijken en Welzijn de eerste paal voor het woonproject Fahrenheitstraat. Na een lange aanloop van zorgvuldig slopen en de opslag van delen van het oude postkantoor/de voormalige haardenfabriek, kan de bouw van de 43 appartementen voor zorgpersoneel, onderwijzers, brandweerlieden en politieagenten beginnen.

Sieraad voor de buurt

In januari 2023 hoopt de Koninklijke Haagse Woningbouwvereniging van 1854 deze appartementen op te leveren. Dit wordt een sieraad voor de buurt. In goed overleg met die buurt gaat de vereniging de overlast van dit bouwproces zoveel mogelijk beperken. De gevel en de markante torentjes blijven bewaard en ook het karakteristieke dak, dat tijdelijk elders opgeslagen is, komt terug. Spannend is nog hoe het werkplaatsdeel van het project ingevuld gaat worden. Het plan was daar de deelfietsen met accu’s een plek te geven, maar vanwege recente branden in een fietsenopslag zijn de regels voor het binnen stallen van dergelijke fietsen aangescherpt. Ook hier komt ongetwijfeld een oplossing voor.

De gevel, de markante torentjes en het karakteristieke dak komen terug

Voorbeeld voor nieuwe projecten

De paal ging er overigens onder belangstelling van vele betrokkenen bijna geruisloos in. Aannemer Niersman, die al eerder het project Uilenburg voor de Koninklijke realiseerde, gelooft erin: ‘Spannend en uitdagend bouwen’. Wethouder Balster is trots op dit project en hoopt dat het een voorbeeld is voor nieuwe bouwinitiatieven in de stad. Kortom, allemaal blije mensen. Gedurende de bouw zullen de buurtbewoners nog worden uitgenodigd voor een inloop.

Wethouder Balster slaat de eerste paal voor wooncomplex Fahrenheitstraat

Tekst: Aad van Schie
Foto: Piet Vernimmen