Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Twee exposities bij Paper Art & Design

Vlas | The linen stewards

Expositie tot 15 januari – In de zomer van 2020 hebben 29 participanten gezamenlijk een biologisch vlasveld in Hemmen verbouwd. In dat jaar is er lijnzaad gezaaid, onkruid gewied en is er geoogst. In de winter is het vlas verder verwerkt, de zaden zijn eraf gerepeld, de bast is verwijderd, het is gekamd en gesponnen. Daarna hebben 8 ontwerpers en kunstenaars met veel liefde voor het materiaal unieke weefsels, objecten, kunst en een documentaire gemaakt. Om vlas tot linnen te verwerken, is veel nieuwsgierigheid, geduld en doorzettingsvermogen nodig. De getoonde werken zijn daar een representatie van. The Linen Project is een initiatief van ArtEZ MA Practice Held in Common and Crafts Council Nederland.

Steef Muller | Liefdewerk met oud papier

Expositie tot 15 januari – De Haagse kunstenaar Steef Muller gebruikt verpakkingspapier voor zijn werk. Volgens Muller maakt kunst de werkelijkheid draaglijk door er een andere werkelijkheid naast te plaatsen. In sensitiviteit van kleur en structuur valt hem op dat pakpapier de kleur van aardappelen heeft, of van nat zand. Karton is vaak grijs als de winterse lucht. Karton kan golven en rimpelen en het geeft een zachte huid als bescherming voor hetgeen we verpakken. Muller geeft met grondbeginselen als verfrommelen, samenbinden, verscheuren, knippen en plakken dit gebruiksmateriaal een nieuw leven. Hij gebruikt zwarte inkt en penseel om er tekeningen op te maken. Hij wil naast onze wereld die vol is van ordening, perfectie en voorspelbaarheid, de onvolmaaktheid en vergankelijkheid laten zien.

Paper Art & Design
Weimarstraat 56
2562 GZ Den Haag, Nederland
06 24638700
info@paperartanddesign.nl
www.paperartanddesign.nl