Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Mantelzorgers ondersteunen in Den Haag met 24-uurs zorg

Met liefde geeft u als mantelzorger de benodigde zorg aan uw hulpbehoevende naaste, bijvoorbeeld wanneer uw partner of familielid dementerende is. De zorg die u draagt voor een ander kan echter veel van uw vragen, zeker als de hulpbehoevende dag en nacht ondersteuning nodig heeft. Om mantelzorgers in Den Haag te ondersteunen en overbelasting te voorkomen, kan Zuster Jansen uitkomst bieden met 24-uurs particuliere thuiszorg.

Gevaar van overbelasting

Een veel voorkomend probleem onder mantelzorgers is overbelasting. Bij overbelasting is er een disbalans ontstaan tussen de zorg voor de hulpbehoevende en de eigen gezondheid van de mantelzorger, waarbij de mantelzorger fysiek en/of mentaal uitgeput geraakt is. Vaak hebben mantelzorgers te laat door dat zij de zorg voor hun naaste niet meer alleen kunnen dragen. Daarom is belangrijk om de symptomen van overbelasting te herkennen en op tijd hulp in te schakelen.

Symptomen herkennen

Er zijn verschillende symptomen die kunnen wijzen op overbelasting. Lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, of een pijnlijk lichaam kunnen een voorteken zijn van overbelasting. Slapeloosheid, vergeetachtigheid of geïrriteerdheid zijn enkele voorbeelden van mentale klachten die kunnen ontstaan wanneer de zorg voor uw naaste te veel wordt. Om overbelasting te voorkomen, is het van belang om bij de eerste tekenen hiervan aan de bel te trekken.

24-uurs hulp aanvragen

Wanneer uw naaste constante zorg nodig heeft, maar u merkt dat de zorg u allemaal wat te veel wordt, kunt op op verschillende manieren ondersteuning aanvragen. De 24-uurs zorg van particuliere thuiszorg van Zuster Jansen kan bijvoorbeeld uitkomst bieden.

Bij 24-uurs zorg worden uw zorgtaken geheel overgedragen aan een klein, vast zorgteam van maximaal 5 personen. Zo ziet uw naaste met dementie steeds dezelfde gezichten en kunt u als mantelzorger een persoonlijke band opbouwen met het zorgteam. Op deze manier kunt u met gerust hart de zorg van uw naaste overdragen en uw eigen gezondheid weer op peil laten komen.

Het financiële plaatje

Zuster Jansen is een particuliere thuiszorgorganisatie. Dit betekend dat onze 24-uurs zorg niet kosteloos is. Wel kunt u op verschillende manieren een deel van de kosten financieren, bijvoorbeeld met een bijdrage uit het persoonsgebonden budget (PGB) of een vergoeding vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Onze medewerkers helpen u graag bij het uitzoeken bij de verschillende financiële mogelijkheden voor u en uw naaste.

Bent u mantelzorger en merkt u dat u de zorg van uw naaste niet meer alleen kan dragen? Neem gerust contact op met Zuster Jansen en vraag naar de mogelijkheden van particuliere thuiszorg in Den Haag.

Particuliere thuiszorg in Den Haag