Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Licht, luchtig en draagbaar, de sieraden van Myrthe Cools

Op haar 17e wist Myrthe Cools van Atelier Myrthe in de Joseph Ledelstraat zeker dat ze edelsmid wilde worden en op haar 18e ging ze naar de vakschool in Schoonhoven. Ze heeft haar eigen collectie van ringen, trouwringen, colliers en oorbellen èn ze werkt in opdracht. Op haar website staan haar ontwerpen en met klanten maakt ze een afspraak om langs te komen. “Voor mij is het belangrijk dat sieraden bij mensen passen. Het is dus geen webshop, en ik heb geen voorraad liggen.” Myrthe geeft ook workshops. “In een ochtend, middag of avond maak je dan je eigen ring of hanger, en dat vind ik ook hartstikke leuk om te doen.”

Een persoonlijke wens

In opdracht werken doet ze graag. “Mensen komen met een heel persoonlijke wens en dat verwerk ik in een sieraad of in iets anders, of we doen het in een workshop. Pas nog maakte een stel een set servetringen voor hun samengestelde gezin; echt out of the box, geweldig. En als mensen trouwringen willen bijvoorbeeld, dan bespreek ik met hen wat ze belangrijk en mooi vinden. Dan ga ik schetsen en als ze daar tevreden over zijn, ga ik aan het werk.”

“Sieraden zijn emotie, en als je iets door een edelsmid laat maken en je hebt er geen prettig gevoel bij… dan draag je het niet.” Dit is wat Myrthe wil met haar sieraden: “Je kan er mee naar de Albert Heijn, en ook naar een feest, ze zijn licht, luchtig en vooral draagbaar.”

www.ateliermyrthe.nl

Tekst: Marieke Bauwens
Foto: Jacques Rijnsburger