Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Alledaagse verwonderingen van Wim Heijnen

We bezoeken de tentoonstelling ‘Alledaagse verwonderingen’ van Wim Heijnen, van foto’s die hij in het afgelopen jaar maakte. Hij heeft ze in 12 thema’s verwerkt, elk thema met ook weer 12 ansichtkaarten op een paneel. Voorbeelden van thema’s: Corona, Afscheid van mijn vader, Wandelingen met de hond en Op straat. “Zonder verwondering geen leven. Ik zie iets op straat en het gaat aan de gang in dat hoofd van mij. Op latere leeftijd kreeg ik de diagnose ADHD en toen begreep ik mezelf beter. Van die overprikkeling kun je ook je kracht maken en dat doe ik dan ook.”

Opbrengst naar Vluchtelingenwerk

De kortlopende expositie, van 23 t/m 26 september, in een tijdelijke, door de buren beschikbaar gestelde bedrijfsruimte in de Chasséstraat, krijgt wellicht nog een voortzetting elders in de wijk. Wim verkoopt de ansichtkaarten voor € 4,50 per stuk en de opbrengst gaat naar Stichting Vluchtelingenwerk. Sinds een aantal jaren doet hij samen met zijn vrouw Soet mee aan de loop van de Nacht van de Vluchteling in Rotterdam. Zijn vrouw en zijn hond sieren de tentoonstellingsaffiche. Buurvrouw Nora schreef de tekst van het persbericht, Fietsburgemeester Marcel Kleizen opende de tentoonstelling en in dezelfde week vond ook het jaarlijkse straatfeest plaats. “Fantastische buurt is dit”, zegt Wim.

Tekst: Aad van Schie
Foto: Jacques Rijnsburger