Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter

Ja, het Esperantoplein is er nu voor de helft. Een compromis tussen bewoners en bouwers. Door het besluit om aan de westzijde van De Prael alsnog een bouwlocatie woningen op een parkeergarage te bouwen, verschoof het samen met de bewoners ontworpen groene Esperantoplein tamelijk ver naar de toekomst. Een compromis was: alvast het halve plein uitvoeren. Dat is nu gebeurd en het valt niet mee. Kijk maar naar bijgaande foto. “Grote groenvlakken, wandelpaden met groen, haag en bomen, van een tuinachtige en intieme sfeer.” Zo staat het op de site van het Energiekwartier. Het is nu vooral een stenig kwadrant met wat bakken groen en groene omlijsting. Voorlopig overheersen de stenen in dit compacte huizenkwartier. Ze moeten het er voorlopig maar mee doen, de bewoners van het eerste uur en de latere bewoners. Kan beter en veel groener.

Tekst en foto: Aad van Schie