Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De nieuwe krant, KonkreetNieuws nr. 5/2021, is uit!

Werd het toch nog even een mooie nazomer. En op 26 september, een prachtige zondag, beleefden we het geslaagde wijkfestival Republiek Elektriek, met veel korte optredens op diverse plekken in de wijk. Zie de pagina met fraaie foto’s van onze fotografen Piet en Jacques in deze krant. Dat festival kan hopelijk volgende jaar weer volledig uitpakken in wijkpark De Verademing.

We blijven groen doen in ReVa

Nogal wat aandacht voor groene zaken in dit nummer. Vergroende daken, mobiliteitshubs en minder geparkeerde auto’s. Ondertussen maximeerde de gemeente het aantal parkeerplaatsen in buurten als de onze. En dan nog Tobias, die met enthousiasme vertelt over het project ‘Zet de ketel een graadje lager’. Verder een overzichtsartikel over een nog fraaier en vooral ook groener Regentesseplein. Helaas sneuvelde daar wel de oude iep vanwege de gevreesde iepziekte. Dat gat moet vooral creatief en groen opgevuld worden lijkt ons.

Weimarstraat en Beeklaan

Het programma ‘Actieplan 2021-2022 voor de Weimarstraat’ kwam in september weer eens aan de orde op een wijkbijeenkomst in De Nieuwe Regentes. ‘Nu gaan we echt beginnen samen met de bewoners!’, was het motto op deze avond. Lees het verslag van onze nieuwe redacteur Cor Speksnijder. In de Raadscommissie Veiligheid kwam eindelijk de aanpak van de overconcentratie van coffeeshops in de wijk aan de orde. Nou, dat was toch nog geen feestje. Voor het verplaatsen van overlast naar andere wijken leek geen draagvlak te bestaan bij een aantal fracties. Bedrijfsterreinen moeten de oplossing brengen en de burgemeester moet dit uitzoeken. Inmiddels is er in onze wijk een petitie gestart om het gemeentebestuur te pressen werk te maken van de overplaatsing van minimaal twee coffeeshop. We blijven het op de voet volgen. Aan de Beeklaan gapen nog steeds de gaten in de gevels van het voormalige keukenbedrijf De Zaen. Hoe fraai de geschiedenis van de wijk ook is, we willen vooral ook graag een fraaie toekomst voor het hart van de buurt.

Download hier de nieuwe krant (pdf)

Het oktobernummer van KonkreetNieuws wordt in de komende dagen gratis verspreid in het Haagse Regentesse- en Valkenboskwartier (ReVa).

Je kunt natuurlijk ook onze Facebookpagina volgen!

Tekst: Aad van Schie