Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Buurt Mycelium en Kopgroep2030 nodigen je uit!

Zaterdag 9 oktober om 13.00 uur

De Constant Rebecqueplein bij de mycelium-oesterzwamtoren

Welkom bij een feestelijke uitbreiding van groene, duurzame, verbuurzamende, eetbare verbindingen tussen de buurttuinen Gras van de Buren, Valkenbosgaarde en de Groene Zon. 

Mycelium is het netwerk van draden van een schimmel, dat groeit in stroblokken die gebruikt worden om een toren of muurtje te bouwen in de buurttuin. Uit dit mycelium groeien uiteindelijk oesterzwammen, die geplukt en gedeeld worden door buurtbewoners. De opbouw van deze organische duurzame voedselcyclus werkt zo ook als verbuurzamend ecosysteem. 

Arne Hendriks, kunstenaar, onderzoeker van menselijke ecologie en ontwerper van het zogenaamde duiventoren-project, heeft eind augustus op het De Constant Rebecqueplein de eerste Haagse mycelium-toren gebouwd in het Gras van de Buren. De Buurt Mycelium-groep, met ondersteuning van Kopgroep2030, houdt zich sindsdien bezig met deze eetbare duurzame buurtverbinding. 

Vrijwilligers van Buurt Mycelium geven op 9 oktober om 13.00 uur uitleg over de geschiedenis, de opbouw van en de zorg voor de toren en overhandigen zakken met oesterzwam-mycelium-stro aan vrijwilligers van de buurttuinen Valkenbosgaarde en Groene Zon, zodat zij daar ook weer een toren of muurtje kunnen bouwen.