Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Ondernemers tijdens corona: Bij het Valkennest bijna alles weer normaal

Aan de Valkenboslaan 233, op de hoek van de Cartesiusstraat, vind je de bruine kroeg Het Valkennest. Eigenaar/uitbater Rolf Sips, 61 jaar, zwaait daar al 21 jaar de scepter, maar ook daarvoor werkte hij er al als barman. “Tot mijn genoegen kon ik dit café in 2000 overnemen. Het is een fijne plek. Wij hebben nog vier klassieke biljarts staan. Daar wordt driebanden op gespeeld en er worden wedstrijden gespeeld van vier tegen vier.”

Veel vaste klanten

Een degelijk bedrijf waar je gewoon je pilsje kan drinken, met op de achtergrond rustige muziek. Het bezoekend publiek is wat ouder. Veel vaste klanten. We spreken aan de bar een echtpaar, een ex-timmerman, met zijn Belgische vrouw die ooit veel ballet danste. “We komen hier een of twee keer per week voor een drankje. Het is prettig hier, je kent de mensen, je maakt een praatje en een grapje. Als je gepensioneerd bent heb je behoefte aan wat afleiding.”

De crisis goed doorgekomen

Rolf vertelt dat hij dankzij de opgebouwde reserves en een beetje steun van de overheid zijn bedrijf gewoon kan voortzetten. “Alles bijna weer normaal, de klanten zijn gewoon teruggekomen, de biljartclub draait weer en we hebben nu een terrasje. Samen met mijn vrouw houden we dit wel op een prettige wijze vol tot aan het pensioen. Dit is een plezierige wijk met aardige bewoners. Natuurlijk heb ik wel schade gehad, koelkasten gingen kapot, de drank ging over de datum, maar wat me vooral pijn deed in deze periode is het overlijden oude klanten. Daar hangt nog een overlijdenskaart. Mijn zilveren jubileum kon ik in 2020 ook niet vieren. Dat heb ik afgelopen zaterdag ingehaald samen met mijn vaste klanten.”

Tekst: Aad van Schie
Foto: Piet Vernimmen