Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter!

Op de hoek van de Marconistraat/Weimarstraat was ooit een aardige doe-het-zelfwinkel gevestigd. In 2011 startte Ashok Garbaran op het adres Weimarstraat 327 een bakkerij voor Surinaamse puntjes en kerstbroden. Achter de ramen van de etalages, geschilderd in de kleuren van de Surinaamse vlag, werd heel wat afgebakken. Vanwege de vergunning was Ashok verplicht een winkel te starten. Jarenlang zagen we de tekst: “Bakker Ashok opent binnenkort hier een winkel”. Dat winkeltje kwam er uiteindelijk, op de hoek. De Surinaamse vlag is nu vervangen door twee blinkend witte etalages. Dat is nauwelijks een verbetering te noemen. Als het gaat over de te verbeteren uitstraling van de winkelstraat ligt hier op 327 een mooi startpunt. Opnieuw beginnen!

 

Tekst: Aad van Schie
Foto: Piet Vernimmen