Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Het augustusnummer van KonkreetNieuws (nr. 4/2021) is uit!

We hebben een wisselvallige zomer zonder grote uitschieters in temperatuur en neerslag, althans aan de kust. De kades langs het afwateringskanaal hebben weer volop in bloei gestaan. Opvallend hoe kleurrijk de recent opgeknapte, schuine Suezkade zich alweer toonde.

Een van onze redacteuren dwaalde met zijn camera door de buurt en vond een staalkaart aan geveltuinen en ander fleurig goed in de vele zijstraten. En hij zette op een rijtje hoeveel tegels er in ReVa de laatste jaren zijn vervangen door groen, ruim 2600. En een aardig verhaal over de succesvolle worsteling van een bewoner van de Laan van Meerdervoort om zijn woning te vergroenen. Het is te doen, ook met die oudere huizen. Een inspirerend voorbeeld.

Geschiedenis en architectuur

In samenspraak met het architectenbureau Scala komt het nieuwbouwdeel van het Valkenboskwartier tussen Loosduinseweg en Noorderbeekstraat aan de orde. Daar is echt over nagedacht, tot aan het frivole torentje op het kopgebouw toe. Dan het in de historie weggezonken verhaal over de Fröbelschool van mevrouw van Calcar aan de Weimarstraat. Onze columnist Bert schrijft onder de titel Blokhoofd een hilarisch verhaal over de koude oorlogstijd. Zo lang is dat nog niet geleden. En ja hoor, eindelijk kan de renovatie en nieuwbouw van het imposante schoolgebouw aan de Beeklaan beginnen. De gevel blijft, en dat is goed. Kortom, deze keer ook positieve verhalen over het gebied aan en rond de Beeklaan.

Leegstand moet aangepakt

Er staat nogal wat leeg in de buurt, constateren zowel onze Buurtgoed Vastgoedclub als makelaar Leegstra. Dit moet anders in deze tijd van grote woningtekorten voor de smalle en iets minder smalle beurs. Ook in de gemeenteraad is dit doorgedrongen, gezien de oproep van enkele politieke partijen aan het gemeentebestuur. Van Buurtgoed Vastgoed uit een oproep om leegstand te melden. En dan nog graag een adequate aanpak van ons lokale bestuur. We zien dat helaas nog niet rond die oude zooi van De Zaen aan de Beeklaan. Zou daar nog iets aan gebeuren dit kalenderjaar?

Dus lezen, die krant! (pdf)

Het augustusnummer van KonkreetNieuws wordt in de komende dagen gratis verspreid in het Haagse Regentesse- en Valkenboskwartier (ReVa).

Je kunt natuurlijk ook onze Facebookpagina volgen!

IMG_5973
Wil je de gratis KonkreetNieuws JA-sticker voor op een NEE/NEE-brievenbus ontvangen?
Mail ons je naam en adres.