Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Emma’s Hof 10 jaar

Op 18 juni was het tweede lustrum van Stadstuin Emma’s Hof. Deze groene oase in de Galileïstraat is bij veel buurtbewoners inmiddels wel bekend. Wat veel bezoekers niet weten is dat deze tuin geheel door buurtbewoners is opgezet van vaag idee tot realisatie en inmiddels al tien jaar door buurtbewoners wordt onderhouden. Veel van de vrijwilligers van het eerste uur zijn nog altijd actief betrokken bij de tuin. Ze openen bijvoorbeeld al 10 jaar lang de toegangspoort en legen aan het einde van de dag de vuilnisbakken, maken de wc schoon en doen de poort weer dicht (de sleutelaars). Of ze zetten zich in voor het groen van de tuin door te snoeien, onkruid te verwijderen of nieuwe plantjes te poten. Een gigaklus die met veel liefde en kunde wordt gedaan (de groengroep). Of mensen begeven zich in de vroege avonduren naar de tuin om de planten water te geven (de spuitgasten). Of een groep mensen uit de buurt heeft een idee voor een concert, een kerstmarkt, St. Maarten, een Koninginnekermis of ander evenement. Emma’s Hof staat er altijd open voor om iets met elkaar te organiseren. Als het maar voor de buurt toegankelijk is, met aandacht wordt georganiseerd en geen hinder voor de omwonenden veroorzaakt. Dit heeft in de afgelopen tien jaar tot veel, goed bezochte activiteiten geleid, waar men kon genieten van alle energie en creativiteit die onze wijk kent. Emma’s Hof is een mooi decor gebleken voor een grote diversiteit aan activiteiten. Maar grotendeels van de tijd is het juist rustig in Emma’s Hof.

Emma’s Hof wil schoonheid en rust uitstralen en dat begrijpen alle vrijwilligers en motiveert hen te blijven.
Het bestuur van Emma’s Hof en de bezoekers van de tuin zijn al deze vrijwilligers oneindig dankbaar. Ook de buurtbewoners die al jaren vriend zijn van Emma’s Hof en hun waardering uiten door een jaarlijkse financiële bijdrage zijn onmisbaar. Dankzij de vrienden en vrijwilligers lukt het Emma’s al tien jaar lang om de groene, fraaie ontmoetingsplek te zijn die de initiatiefnemers voor ogen hadden. 

Helaas kon dat op 18 juni om begrijpelijke redenen niet met alle vrijwilligers en vrienden gevierd worden. Het bestuur maakt plannen om dit in september wel te vieren. Mocht dit onverhoopt niet kunnen doorgaan, dan gebeurt dat op een later moment. De vrijwilligers en vrienden van de tuin verdienen een feestje.

Wilt u als trouwe bezoeker van Emma’s Hof de tuin ondersteunen door actief te worden of vriend te worden, kijk dan op de website van Emma’s Hof www.emmashof.nl of stuur een mail aan bestuur@emmashof.nl . Maar geniet vooral van de tuin, ga op bezoek, neem eventueel iets te drinken mee, ga heerlijk zitten, lees een boek, maak een praatje, voel je thuis en voel je mede-verantwoordelijk voor deze prachtige tuin.