Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Beesechurgers: hetzelfde plaatje, maar dan met een twist

Beeschurgers-logoSappige burgers, knapperige sla en goudgele frites: zo op het oog is Beesechurgers, Koningin Emmaplein 3, een gewoon fastfoodrestaurant. “Dat ís het ook”, zeggen eigenaars Robbert Capello en Robin de Meza, “maar dan met een twist.” Al het eten is er namelijk plantaardig: van de burgers en de nuggets tot de ‘milkshakes’ en het softijs.

Down to earth

Robbert deed de hotelschool, Robin zat in sales en toerisme. Samen kregen ze de kans een concept voor een onderneming te bedenken. Robbert: “We wilden iets duurzaams, iets wat zou bijdragen aan de aarde. Zo kwamen we op het idee van plantaardig fastfood.” Ze wisten al snel hoe ze het wilden: down to earth, gewoon een fastfoodrestaurant, zoals mensen het gewend zijn. “Wij zijn er voor iedereen”, benadrukt Robin. “We willen dat klanten komen omdat ons eten lekker is, en niet omdat het nu eenmaal plantaardig is. We bieden hetzelfde plaatje met hetzelfde gemak, maar dan met een twist. Net als onze naam: cheeseburgers, maar dan net even anders.”

Gewoon goed en lekker eten

Midden in de coronapandemie een restaurant beginnen, dat was behoorlijk onzeker, zegt Robbert. “De buurt heeft ons enorm gesteund. Heel veel mensen kwamen kijken en proeven.” Inmiddels komen er ook klanten uit andere buurten en zelfs uit het hele land. Zelf zijn ze ook vegan, al eet Robin af en toe kaas, geeft hij toe. “Wat mensen eten, moeten ze zelf weten. Wij willen ze alleen een betere keuze geven: ga ik naar de Mac, de Burger King of naar Beesechurger? We hopen dat steeds meer mensen voor Beesechurger kiezen.” De wereld veranderen gaat niet in één keer, maar in kleine stapjes. “Je moet gewoon overal zaadjes planten. En Beesechurger is één van die zaadjes. Uiteindelijk hopen we ook winkels te openen in andere steden. Zodat steeds meer mensen de keuze hebben.”

Beesechurgers
Koningin Emmaplein 3,
2518RH Den Haag
www.beesechurgersdenhaag.nl

Tekst en foto: Annemarie Piersma