Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Oproep van Wij Weimar: denk mee over een visie op de wijk!

Dit is een oproep aan alle wijkbewoners. Een oproep die gaat over onze toekomst en uw bijdrage daaraan. De stad verandert, onze buurt verandert en dat is altijd zo geweest. Het meeste blijft gelijk. Zo zal iemand die 50 jaar geleden in het Regentesse/Valkenboskwartier woonde, nog veel van de wijk herkennen. Maar hij/zij zal ook veel verschillen zien en dat zijn niet allemaal verbeteringen. Ook in deze tijd hebben of krijgen we te maken met veranderingen, zoals extra verdiepingen op bestaande woningen, andere vormen van wonen, de winkelstraat waar je wel veel koffie kunt drinken, maar geen boek kunt kopen, en steeds meer parkeerplekken die bezet zijn.

Hoe houden we de wijk leefbaar?

Bij die veranderingen horen vragen. Hoeveel inwoners kan de wijk hebben? Is er wel genoeg groen in de wijk? Blijven er wel voldoende speelplekken? Houden we de wijk wel divers en gevarieerd? En vooral, hoe houden we de wijk leefbaar?

Antwoorden op die vragen krijgen we het beste met een visie op de wijk. Die visie moet worden gemaakt en wel voor en door de bewoners. De huidige ontwikkelingen zijn voor de Visiegroep van Wij Weimar aanleiding om dit initiatief te nemen. In 2020 verspreidde de Visiegroep (bestaande uit bewoners van ReVa) al een visie op de ontwikkelingen in de Weimarstraat (www.wijweimar.nl/kopie-van-over-ons) en overlegt nu met de gemeente hoe deze uitgewerkt moet worden.

Bijdrage bewoners

Nu richten we ons op de héle wijk. Een visie voor en door bewoners begint volgens ons dan ook met u als bewoner te vragen wat hierover úw gedachten zijn. Dat hoeft niet een compleet overzicht te zijn. Ideeën voor verbeteringen zijn welkom, net als informatie over de situatie in uw omgeving. Praktische voorstellen, fantasieën, alles is welkom.

Mail uw bijdrage aan info@wijweimar.nl, of vul het formulier in op www.wijweimar.nl.

Schrijven en tekenen kan ook. Doe het in de bus of stuur het op: Noorderbeekdwarsstraat 218, 2562XX Den Haag.

We sluiten de inzameling op 31 juli, zodat we in de KonkreetNieuws van oktober een verslag van de inzendingen aan de bewoners kunnen presenteren. En dat is uiteraard nog maar het begin. We hopen op uw enthousiaste en inspirerende bijdrage.

 

Tekst: Wij Weimar
Foto: Piet Vernimmen