Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter!

Onontkoombaar is deze keer de beurt aan het pand van voormalig keukenbedrijf De Zaen aan de Beeklaan op de hoek van de Newtonstraat. ‘Kan beter’ is een gotspe als je naar deze panden kijkt. Hoe is het mogelijk dat dit er zo bij ligt in onze wijk? Leegstand van meer dan tien jaar. De brand in de nacht van 19 december 2017 staat ons nog helder voor ogen. Die joeg ook alle bewoners in de appartementen erboven en ernaast in de Newtonstraat uit hun woonstee. Sindsdien is er eigenlijk niets gebeurd. Ja, er is twee keer een vergunning aangevraagd om appartementen te bouwen op die plek. De laatste hiervan is alweer verlopen. Soms zie je mensen naar binnen gaan of naar buiten komen. Als daar weer brand uitbreekt zou dat niemand verbazen. Deze plek toont het absolute failliet van vastgoedspeculatie aan. Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen en dan deze kampioen van de afzichtelijke leegstand in het hart van de wijk.

Tekst: Aad van Schie
Foto: Piet Vernimmen