Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Hoe het in 2020 gestarte horecaondernemers verging

In 2020 besteedden we aandacht aan enkele horecaondernemers die vlak voor of tijdens de coronacrisis in ReVa zijn gestart. Ze kregen, net als alle horeca, te maken met ingrijpende maatregelen die hen zeker geraakt moeten hebben. We waren bezorgd en gingen langs bij drie van deze moedige ondernemers.

Bijkeuken

Aafke Hofman van de Bij Keuken, Columbusstraat 266. Maakt ontbijtjes en soms lunches.

Aafke kookt soms samen met iemand. Is er ook voor een goed gesprek. Serveert vanaf 14 graden ‘buitenontbijtjes’ in de natuur. “Voor mij heeft het heel goed uitgepakt. Mijn concept was in feite al ‘to go’ én gedeeltelijk buiten, daarom heeft het me ook veel nieuws geleverd. Daarbij voel ik me erg gesteund en gedragen door deze buurt, de allerbeste buurt voor een onderneming als deze!”
www.buitenontbijtjes.nl

 

Kitty's Corner

Ingrid van den Heetkamp van Kitty’s Corner, Valkenboslaan 23. Mediterrane keuken.

Ingrid: “De crisis heeft ons gedwongen om out-of-the-box te denken. We waren al van plan meer met de Griekse keuken te doen. Dat hebben we versneld ingevoerd, want daarin is minder concurrentie. We moesten hiervoor nog wel apparatuur aanschaffen, zoals een grill en grotere afzuigkap. En we gingen met thuisbezorger samenwerken. Een en ander sloeg in als een kleine bom. Toch zijn we blij als alles weer normaal is, want ons hart gaat nog steeds uit naar gasten in ons restaurant.”
www.kittys-corner.nl

 

Pompernikkel

Merel Bos van Pompernikkel, Beeklaan 370. Bakkerij & Restaurant.

“We zijn meteen overgestapt op take away, maar we zijn ons vooral gaan toeleggen op de bakkerij en later op het terras voor ontbijt en lunch. Inmiddels hebben we een grote en trouwe klantenkring gekregen. Al met al is het ons heel goed vergaan. We zijn de buurtbewoners erg dankbaar dat ze zo loyaal met ons zijn gebleven.”
www.pompernikkel.nl

 

Oproep

Natuurlijk zijn we blij verrast dat het voor deze ondernemers zo goed heeft uitgepakt en we wensen ze nog veel succes in de komende tijd.

We zijn ook benieuwd hoe het andere ondernemers in ReVa in coronatijd is vergaan en we nodigen die uit hier iets over te melden. U kunt uw reactie sturen naar redactie@konkreetnieuws.nl of gebruik maken van dit contactformulier.

 

Tekst en foto’s: Anneke de Graaf